OpenAI och…

OpenAI och Wall Street Journals ägare News Corp skriver på innehållsavtal | Artificiell intelligens (AI)

ChatGPT utvecklare OpenAI har undertecknat ett avtal om att föra nyhetsinnehåll från Wall Street Journal, New York Post, Times och Sunday Times till plattformen för artificiell intelligens, sade företagen på onsdagen. Ingendera parten avslöjade en dollarsiffra för affären.

Affären kommer att ge OpenAI tillgång till aktuellt och arkiverat innehåll från alla News Corps publikationer. Affären kommer veckor efter att AI-tungviktaren tecknat ett avtal med Financial Times om att licensiera dess innehåll för utveckling av AI-modeller. Tidigare i år, OpenAI inked ett liknande kontrakt med Axel Springer, moderbolag till Business Insider och Politico.

Andra publikationer, inklusive New York Times, har tagit en annan väg: stämmer OpenAI och Microsoftstartupens nyckelstödjare, över användningen av dess innehåll för att träna generativ AI och storspråkiga modellsystem.

News Corp leds av Lachlan Murdoch. Hans far, Rupert, fungerar som ordförande emeritus avgår som ordförande för News Corp och Fox News förra året.

Sam Altman, verkställande direktör för OpenAI, sa: “Vårt partnerskap med News Corp är ett stolt ögonblick för journalistik och teknik. Vi värdesätter mycket News Corps historia som ledande inom rapportering av senaste nyheter runt om i världen, och vi är glada över att förbättra våra användares tillgång till högkvalitativ rapportering.

“Tillsammans lägger vi grunden för en framtid där AI djupt respekterar, förbättrar och upprätthåller standarderna för journalistik i världsklass.”

“Vi tror att ett historiskt avtal kommer att sätta nya standarder för sanningsenlighet, för dygd och för värde i den digitala tidsåldern”, säger Robert Thomson, vd för News Corp. “Vi är glada över att ha hittat principiella partners i Sam Altman och hans pålitliga, begåvade team som förstår den kommersiella och sociala betydelsen av journalister och journalistik.”

hoppa över tidigare nyhetsbrevskampanjer

Reuters bidrog med rapportering


Source link

chatgpt-svenska

Hos ChatGPT Svenska hittar du all information om Ai verktyget ChatGPT samt hur du använder denna teknologi för daytrading på valutamarknaden.

Nyttiga Länkar