Microsoft, OpenAI…

Microsoft, OpenAI och Nvidia undersökte eventuellt brott mot antitrustlagar | Tekniksektorn

Microsoft, OpenAI och Nvidia står inför ökad antitrustgranskning av sina roller i industrin för artificiell intelligens efter en rapport om att amerikanska tillsynsmyndigheter har nått en överenskommelse om att undersöka företagen.

New York Times rapporterade att det amerikanska justitiedepartementet och Federal Trade Commission (FTC) har nått en överenskommelse om utredningar av huvudpersonerna på AI-marknaden. Affären förväntas slutföras under de kommande dagarna, enligt rapporten.

Justitiedepartementet kommer att leda till att undersöka om Nvidia, den ledande tillverkaren av chips som tränar och driver AI-system, har brutit mot antitrustlagar som övervakar rättvis konkurrens i näringslivet och syftar till att förhindra monopol, sade NYT på onsdag.

Samtidigt kommer FTC att granska OpenAI, företaget bakom ChatGPT chatbotoch Microsoft, OpenAI:s största investerare och en betydande finansiell stödjande av andra AI-företag.

Wall Street Journal också rapporterade på torsdagen att FTC undersöker om Microsoft har strukturerat en nyligen genomförd affär med startup Inflection AI för att undvika en antitrustutredning.

I mars, Microsoft anlitade Inflections vd och medgrundareStorbritanniens entreprenör Mustafa Suleyman, som chef för en ny AI-division och gick med på att betala sitt företag 650 miljoner dollar (508 miljoner pund) för att licensiera dess AI-programvara.

FTC har redan signalerat intresse för AI-marknaden. I januari, det beställde OpenAI, Microsoft, Googles ägare Alphabet, Amazon och startup Anthropic att tillhandahålla information om nyligen genomförda investeringar och partnerskap som involverar generativa AI-företag och molntjänstleverantörer.

Förra året, det inledde en utredning in i OpenAI om påståenden att den hade gått i strid med konsumentskyddslagarna genom att sätta personligt rykte och data på spel.

Chefen för justitiedepartementets antitrustavdelning, Jonathan Kanter, sa till Financial Times på torsdagen att organisationen “med brådska” kommer att titta på AI-sektorn och kommer att undersöka “monopol choke points och det konkurrensutsatta landskapet” i tekniken.

hoppa över tidigare nyhetsbrevskampanjer

Kanter sa att tillsynsmyndigheter måste agera snabbt för att säkerställa att kraftfulla teknikföretag inte kontrollerar marknaden.

FTC, justitiedepartementet, Nvidia, OpenAI och Microsoft har kontaktats för kommentarer.


Source link

chatgpt-svenska

Hos ChatGPT Svenska hittar du all information om Ai verktyget ChatGPT samt hur du använder denna teknologi för daytrading på valutamarknaden.

Nyttiga Länkar