Londonpremiär av…

Londonpremiär av film med AI-genererat manus inställd efter motreaktion | Filma

En biograf i London har ställt in världspremiären av en film med ett manus genererat av AI efter en motreaktion.

Prince Charles-biografen, som ligger i Londons West End och som traditionellt visar kult- och konstfilmer, skulle vara värd för en visning av en ny produktion som heter The Last Screenwriter på söndag. dock biografen meddelade på sociala medier att visningen inte skulle genomföras.

I sitt uttalande sa prins Charles: “Feedbacken vi fick under de senaste 24 timmarna när vi annonserade filmen har belyst den starka oro som många av vår publik har över användningen av AI i stället för en författare som talar om en bredare fråga inom branschen.⁠”

Regisserad av Peter Luisi och med Nicholas Pople i huvudrollen, The Last Screenwriter är en schweizisk produktion som beskriver sig själv som berättelsen om “en berömd manusförfattare” som “upplever att hans värld skakas när han möter ett banbrytande AI-manusförfattandesystem … han inser snart att AI inte bara matchar hans färdigheter utan till och med överträffar honom i empati och förståelse för mänskliga känslor”. Manuset krediteras till “ChatGPT 4.0”.

Luisi berättade för Daily Beast att biografen hade ställt in visningen efter att den fått in 200 klagomål, men att en privat visning för skådespelare och crew ändå skulle genomföras i London.

Han tillade: “Jag tror att folk inte vet tillräckligt om projektet. Allt de hör är “första filmen helt skriven av AI” och de ser omedelbart fienden, och deras ilska går mot oss … Om manusförfattare tar sig tid att se filmen och läsa om processen och varför vi gjorde den här filmen, kan jag det. Tänk dig att de kommer att fördöma oss eller mig för att jag är en av dem … jag vill göra detta som ett bidrag till saken.”

hoppa över tidigare nyhetsbrevskampanjer

Användningen av AI i filmindustrin är fortfarande ett problem. Ett av nyckelkraven från förra årets författarstrejk i Hollywood var formella skydd mot integrationen av AI-verktyg i skrivprocessen, vilket resulterade i en överenskommelse om att även om AI kan användas för att generera manusutkast, författare kommer alltid att få kredit för sitt arbete. Frågan om prestationskloning uppmärksammades av Scarlett Johanssons klagomål över ChatGPT:s användning av en röstreplik av henne, som AI-företaget snabbt lade ner.


Source link

chatgpt-svenska

Hos ChatGPT Svenska hittar du all information om Ai verktyget ChatGPT samt hur du använder denna teknologi för daytrading på valutamarknaden.

Nyttiga Länkar