Åtta amerikanska…

Åtta amerikanska tidningar stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång | ChatGPT

En grupp på åtta amerikanska tidningar stämmer ChatGPT-tillverkaren OpenAI och Microsoftmed påståenden om att teknikföretagen har “skött miljontals” upphovsrättsskyddade nyhetsartiklar utan tillstånd eller betalning för att träna sina artificiell intelligens chatbots.

New York Daily News, Chicago Tribune, Denver Post och andra tidningar lämnade in stämningsansökan på tisdagen till en federal domstol i New York.

“Vi har spenderat miljarder dollar på att samla in information och rapportera nyheter i våra publikationer, och vi kan inte tillåta OpenAI och Microsoft för att utöka Big Tech-handboken för att stjäla vårt arbete för att bygga upp sina egna företag på vår bekostnad”, säger ett skriftligt uttalande från Frank Pine, verkställande redaktör för MediaNews Group och Tribune Publishing.

De andra tidningarna som ingår i rättegången är MediaNews Groups Mercury News, Denver Post, Orange County Register och St Paul Pioneer-Press, och Tribune Publishings Orlando Sentinel och South Florida Sun Sentinel. Alla tidningar ägs av Alden Global Capital.

Microsoft avböjde att kommentera på tisdagen. OpenAI svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

I december, New York Times stämde både OpenAI och Microsoft på liknande grunder och hävdade att skapandet och utbildningen av ChatGPT innebar olaglig användning av upphovsrättsskyddat material. The Times sa att teknikföretagens produkt “hotar Times förmåga att tillhandahålla den tjänsten”.


Source link

chatgpt-svenska

Hos ChatGPT Svenska hittar du all information om Ai verktyget ChatGPT samt hur du använder denna teknologi för daytrading på valutamarknaden.

Nyttiga Länkar